Skip to main content

A legjobb káposztás tészta nyomában

| Blog

Noha a káposztás tészta sokaknak egy igazi gyerekkori rémálom a menzáról, megfelelő alapanyagokkal és egy kis konyhatechnikai bravúrral elkészíthető a tökéletes mindennapi comfort food. Ne hagyjuk, hogy a fiatalkori traumák életünk végéig befolyásoljanak minket, adjunk egy újabb lehetőséget ennek csodás magyaros fogásnak, mert jól elkészítve hamar az egyik kedven ételünkké válhat!

Kezdjük az alapoktól

A jó káposztás tészta egyik lényege a megfelelő tészta, hiszen ez az egyik alapeleme. Válasszunk olyan típust, amely nem ázik el főzés közben, nem tapad össze, ebben az esetben lehet akár sok tojásos is a tészta, de ha bővelkedünk az időben, akár magunk is gyúrhatunk tésztát.

A második titok a karamellizálás. A lereszelt káposztát ugyanis össze kell forgatni az aranybarnára karamellizált cukorral, ettől lesz az íze kellemesen édeskés és telt.

A harmadik trükk pedig a káposztalé lesz. A káposzta lereszelése, besózása majd kifacsarása után megmaradó lé egy értékes hozzávaló a főzésünk során. Adhatunk belőle a lepirítás előtt a káposztához, a tészta főzővizéhez is – a kész fogás ízéhez, teltségéhez nagy mértékben járul ez az összetevő hozzá.

Az utolsó tipp opcionáis és persze ízlés kérdése: cukorral és borssal meghintve az elkészült ételt extra ízeket adhatunk káposztás tésztánkhoz.

Így készül a káposztás tészta

Hozzávalók:

  • 1 kg fehérképoszta
  • 50 dkg tészta (hagyományosan kockatészta)
  • 3 ek. kristálycukor
  • olaj
  • frissen őrölt feketebors

Elkészítés:

  1. A káposzta külső leveleit tüntessük el, vágjuk kisebb darabokra a fejet, majd reszeljük le az egészet egy nagyobb lyukú reszelőn.
  2. Vegyünk egy nagy tálat és alaposan sózzuk be a lereszelt káposztát. Forgassuk át és tegyük félre, hogy álljon, körülbelül félórára.
  3. Az idő letelte után nyomkodjuk ki alaposan a káposztát és a levet pedig tegyük el külön, még szükségünk lesz rá.
  4. Hevítsünk olajat egy lábasban, majd szórjuk rá a cukrot és hagyjuk, hogy megkaramellizálódjon.

NYITVA TARTÁS

Hétfő – Szerda 12:00 – 23:00
Csütörtök – Péntek 12:00 – 24:00
Szombat – 9:00 – 24:00
Vasárnap – 9:00 – 23:00

Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy a konyhánk 16:30-17:30 között nem üzemel, ennek értelmében ez idő alatt ételeket nem szolgálunk fel az étteremben és a házhozszállítás is szünetel.
A konyhánk minden nap 22:00-kor zár.
© M15 Restaurant Kft. Minden jog fenntartva.
Made with ♥ by Meraki.