Rólunk

A KIOSK BUDAPEST bemutatkozik

A KIOSK Budapest nagyvárosi találkozóhelye ahol minden napszakban más hangulat fogad! Legyen szó akár üzleti ebédről vagy baráti vacsoráról, itt mindig megtalálod amit keresel. Extraként házi cukrászüzemünk különleges süteményekkel és házi fagyival teszik fel az i-re a pontot. Születésnapok, céges rendezvények, csapatéptők vagy bármilyen egyéb eseményre alkalmas helyszínünkön, találkozhatsz barátaiddal, családoddal, de eljöhetsz épp úgy az üzleti partnereddel, mint a pároddal kávézni, vacsorázni, beszélgetni, borozgatni, koktélozni, vagy egyszerűen csak jól érezni magad.

Csapat

Hlatky-Schlichter Hubert

tulajdonos

Olyan fiatal, magyar ember vagyok, aki tele van életenergiával, pozitív gondolatokkal, és rengeteg alkotó vággyal. Nagyon szeretek és tudok is élni. Már fiatal koromban tudtam, hogy valami olyat szeretnék csinálni, amit más még nem, valami olyat, amit hátrahagyhatok magam után. Egy öreg barátom tanított arra, hogy fontos tudnunk, hogy honnan jöttünk, de még fontosabb, hogy azzal legyünk tisztában, hová tartunk. Ehhez akarat, erő, kitartás, hit, és szorgalom kell, de a legfontosabb, hogy pontos vízióm van arról, amit szeretnék.
 
Azért dolgozom itt, mert hiszek a jóban és hiszem, hogy egy kompromisszumok nélküli vendéglátás eredménye a vendégeinknek felejthetetlen élményként szolgál és tovább élünk az emlékeikben, örömöt okozunk és mosolyt csalunk arcukra. Hálás vagyok az Égnek, hogy a csapatomban olyan kollégákkal dolgozhatok, akikre én is fel tudok nézni szakmailag és emberileg, ebből és a vendégek visszajelzéseiből tudok meríteni nap, mint nap.

Hefkó Kristóf

Üzletvezető

12 éve foglalkozom vendéglátással. Ez idő alatt volt szerencsém jó pár munka- és feladatkörben kipróbálni magam. A segédfelszolgáló pozíciótól kezdve, a felszolgáláson, pultos-mixer álláson, a nagyüzemi fesztivál munkákon, az üzlet- és étterem vezetésen, a több száz fős rendezvények szervezésén és lebonyolításán keresztül gyakorlatilag a vendéglátás legtöbb területére sikerült alapos betekintést nyernem. Mivel a hobbim a munkám, ez éltet, ez visz előre. A vendégek és megrendelők pozitív visszajelzései, a csapat sikerei és a közösen megszerzett tudás az, ami igazán motivál.
 
Azért dolgozom itt, mert folyamatos fejlődésre van lehetőségem az elém állított feladatok megoldásával és egy remek csapat tagjának tudhatom magam, akikkel a közös cél éltet.

Orosz Gábor

executive chef

„Kedvenc fűszerem: szívem és lelkem”
Alapvetően vendéglátós családból származom. Felmenőim a vendéglátás minden szegmensében részt vettek. Családomban mindenki tud főzni, ezért gyermekkoromban már szívesen segédkeztem a konyhában. Legtöbbet Édesapámtól tanultam gyermekként és felnézve szaktudására , szakmai szeretetére nem volt kérdés, hogy a konyhában lesz a helyem.
 
A múltam során volt szerencsém tanulni és dolgozni Budapest legjobb luxusszállodáiban (Le Meridien Hotel Budapest, Four Seasons Hotel Gresham Palace) és híres személyiségek konyháiban is megfordultam. Szerencsére azzal foglalkozhatok, amit igazán szeretek és ami a hobbim.
 
A KIOSK Budapestben nyitás óta van szerencsém tevékenykedni és fiatalos csapatunkkal szeretnénk vendégeinknek napról napra örömöt okozni. Azért dolgozom itt, mert a részese szeretnék lenni egy új látásmód születésének!

László Péter

Pastry chef

Budapesten születtem, jórészt vendéglátós múlttal rendelkező családban. Több, mint 25 éves  pályafutásom alatt elég sok helyen megfordultam (Hyatt , Grand Princess (luxushajó), Queen   Elisabeth II. (luxushajó), Gerbeaud és M15  Restaurant Kft. ).
 
Azért szeretek itt dolgozni, mert egy olyan csapat része lehetek, akik valami újat alkotnak a vendéglátás terén. Egy fiatalos más szemléletmódú vendéglátó egység fejlődésének, ami nem a Magyarországon megszokott  felfogásban működik.

Gazsi Tilla

Event manager

Partygirl-ből lettem zenei magazin tulajdonosa, majd rendezvényszervező és PR-os sok-sok éve. Évekkel ezelőtt mikor megláttam Hubertet a TV-ben, éreztem, hogy a sors még össze fog hozni vele…
 
Azért dolgozom itt, mert az első pillanattól lehetőséget láttam a KIOSK-ban és ráadásul a megérzésem is beigazolódott.

Helytörténet

KIOSK-BUDAPEST-helytortenet-001A Pesti Barnabás u. 1. és a Piarista köz által határolt, a valamikori Egyetemi Színpadot is magában foglaló épület kitárulkozik a Duna felé, ez a tér valójában Budapest geometriai közepe, Pest kiinduló pontja. A Contra-Aquincum romjait bemutató süllyesztett Duna-parti térség helyén állt a 19. században az akkori városháza tornyos, klasszicista épülete, előtte piactér - szóval itt volt a pesti belváros központja, egyben éléskamrája is, így nem csoda, hogy most is a kulináris élvezetek központjaként működik.
1914-16 között épült a Hültl Dezső építész tervei alapján a piarista központ, amely otthont adott a gimnáziumnak, a rendháznak, a tartományfőnökségnek és a Kalazantinum hittudományi intézetnek. A hídfő környéke ekkor nyerte el mai struktúráját, ekkor bontották el a Hild-féle városházát és az egész barokk-klasszicista negyedet piacostul. Ekkor jött létre a kocsik áthajtására szolgáló Piarista köz, a rendház épületének alsó szintjére pedig elegáns, magas portálokkal ellátott üzleteket terveztek, lényegében ez adja a mai Kiosk Dunára néző arcát. Ideális városi helyszín, amelyik nyitottságával, ugyanakkor természetes védettségével, tökéletesen szolgálhatja a kulturális, kulináris élvezeteket és az új találkozások lehetőségét.
 
A folyó túlpartján kirajzolódó panoráma egyedülálló látványt nyújt, itt ücsörögve, nyugszékekben heverészve egyszerre izgató modernitás, wifi és történelmi díszletek egymásba olvadása tapasztalható. A Kiosk napernyős teraszán délben ebédmenü és távoli harangszó csalogatja a vendégeket, délután a cukrászat remekei csábítanak, estére rafinált étteremmé, éjszakára modern koktélbárrá alakul.
 
A valamikori belvárosi városközpont, a város szíve újra életre kelt.

Forrás:  Ted Aprajev / Dining Guide

Charity

Az étterem tulajdonosa, Hlatky- Schlichter Hubert és csapata szerint a sikeres működésnek és boldog életnek is fontos része néha megállni, meghálálni és viszonozni azt a sok jót, amit kaptunk, enélkül nem is tudnánk elképzelni a működésünket. Éppen ezért a KIOSK több jótékonysági akciót is szervezett már és folyamatosan vesz részt adományozásban, étkeztetésben és saját nagyobb események szervezésében.

 
2013 karácsonyán a KIOSK csapata az étterem üzleti partnereit karácsonyi ajándék helyett egy közös karitatív munkával lepte meg, amiben az ajándékokra szánt összeget arra költötték, hogy 300 ember számára főztek, és szolgáltak fel kétfogásos meleg vacsorát az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai Éjjeli Menedékhelyének mindkét telephelyén.
Az étterem csapatának célja az volt, hogy lehetőségeikhez mérten, saját eszközeikkel és tudásukkal méltó étkezési körülményeket teremtsenek, és tartalmas ételeket szolgáljanak fel a fedél nélkül maradtak számára. „A mostani kezdeményezéssel az volt a célunk, hogy a fedél nélküli embereknek olyan élményt adhassunk, amiben a hétköznapjaikban nem találkozhatnak. Ezeknek az embereknek többségének évek óta nem volt lehetősége porcelán tányérból enni, családias hangulatban vacsorázni. A visszajelzéseikből egyértelműen az látszik, hogy mennyire sokat jelent egy utcán élő embereknek ha méltó körülmények között, emberi méltóságukat erősítve, akár csak egy vacsora erejéig vendégül látjuk őket.” nyilatkozta Hlatky-Schlichter Hubert, a kezdeményezés ötletgazdája, a KIOSK tulajdonosa az esemény után. KIOSK-BUDAPEST-charity-001Az étterem következő progjamján, 2014 tavaszán, a Menhely Alapítvánnyal együttműködve partnerként vett részt a „Gyorsítósáv” programban. A hajléktalanokat támogató program keretében az alapítvány 14 főt kiválasztott a jelentkezők közük, akiknek trénerek és mentorok támogatásával segítettek újra visszatérni a munkaerő piacra, és ezáltal ismételten beilleszkedi a társadalomba. A februárban induló és március végéig tartó program során a szakemberek öt alkalommal találkoztak a résztvevőkkel a Menhely Alapítvány Kürt utcai intézményében. A találkozások alkalmával a mentorok elbeszélgettek a résztvevőkkel munkatapasztalataikról, felmérték egyéni kompetenciáikat, segítettek nekik önéletrajzuk megírásában, tanácsokat adtak arra vonatkozólag, hogy hol és hogyan érdemes állást keresni, valamint hogy a munkahelyi konfliktusok kezelésének mi az ideális módja. A találkozástok alkalmával a KIOSK az intézményben több fogásos meleg ebédet készített a részvevők számára. A program május közepén egy közös vacsorával zárult a KIOSK-ban, ahol a résztvevők mesélhettek a tapasztalataikról, észrevételeikről, arról, hogy a „Gyorsítósáv” hogyan tette könnyebbé, tartalmasabbá mindenapjaikat.
 
Az étterem csapata folyamatosan támogatja különböző alapítványoknak és szervezeteknek a működését, 2014 októberben az Összefogás a mellrák ellen Alapítvány a KIOSK előtt, a Március 15. Téren tartotta a ‘Pezsegj az életért’ táncos rendezvényét.
 
2014 decemberében ismét nagy projektet tervez a KIOSK, amiben a kerület iskolásait és a hátrányos helyzetű, rossz körülmények között élő gyermekeket fogja meglepni valamint folytatni kívánják a tavaly elkezdetthagyományt.